Un studio videochat de care ai nevoie

Ca si manager in resurse umane, pentru cateva studiouri de videochat  din Bucuresti, am fost intrebata de cateva ori “ la ce sa ma astept?” sau “cum ar trebui sa arate un studio de videochat?” asa ca am decis sa dau un raspuns public si accesibil tuturor.

1083978_32577812In primul rand, un studio de videochat  profesional trebuie sa aiba cel putin un sediu intr-unul sau mai multe orase. Atentie aceste sedii ar trebui deschise treptat, direct proportional cu profitul pe care firma respectiva il inregistreaza. Este gresit din partea unei firme sa isi deschide mai multe sedii simultan, pe care mai apoi sa le administreze cu dificultate.  Aceste sedii trebuie sa fie bine puse la punct, sa beneficieze de paza 24 de ore pe zi, sapte zile pe saptamana, pentru ca siguranta modelelor este primordiala, iar managerii ar trebui sa aiba asta in considerare.

Un alt factor care influenteaza pozitiv un studio de videochat este intimitatea si confidentialitate. Fiecare sediu ar trebui sa aiba camere separate, echipate cu aparatura profesionista si cu baie proprie. Fiecare camera ar trebui sa fie folosita de cel mult trei modele, in functie de numarul de ture. Daca sunt ture de cate 12 ore, atunci o camera va fi folosita de doar doua modele.

In legatura cu intrebarea “la ce sa ma astept?”, raspunsul e ceva mai complicat. Trebuie sa te astepti la respect din partea colegelor si superiorilor.  Daca nu vei fi tratata cu respect de la inceput, mai bine schimba studioul.  Atmosfera de la locul de munca iti afecteaza  performantele, asa ca daca nu lucrezi intr-o atmosfera placuta, salariul tau va avea de suferit.  Cat priveste clientii, ar trebui sa te astepti sa ti se ceara tot felul de lucruri, insa ce trebuie sa retii este ca nu trebuie sa faci nimic din ceea ce nu vrei.

In speranta ca am lamurit doua dintre nedumeririle cele mai frecvente in randul modelelor, sau viitoarelor modele,  ramane de vazut cate dintre voi sunteti gata de lucru.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: